PPIUNITEN Activity

Induksi PPI CliQues 2009

PPI UNITEN | 4-6 Desember 2009 –  Alhamdulillah selesai sudah Induksi PPI CliQues PPI UNITEN 2009 yang berlangsung di (College of Information Technology) COIT UNITEN selama 3 hari. Tahniah diucapkan kepada peserta dan Ahli Jawatankuasa yang terlibat dalam menjayakan program ini.

Ahmad Farouq, yang juga Pengarah PPI UNITEN CliQues merangkap Setiausaha Agong PPI UNITEN sesi 2009/10 bersyukur kerana program ini berjalan dengan lancar walaupun ada banyak kekangan yang menguji para AJK yang kebanyakannya kali pertama menjadi perlaksana program.

“Kami akan berganding untuk membuat yang lebih baik pada masa hadapan, tahniah kepada sahabat-sahabat ana yang bersungguh-sungguh dalam menjayakan program ini!”, ujarnya

Seramai 47 orang ahli PPI UNITEN yang berdaftar sebagai PPI UNITEN CliQues pada sesi ini, Presiden PPI UNITEN, Wan Baihaqi mengharapkan mereka yang mendaftar sebagai Ahli Jawatankuasa Cliques ini memberi komitmen yangsepenuhnya dalam persatuan, terutamanya Persatuan Pengajian Islam (PPI) yang membawa nama Islam dan komitmen dakwah di bumi UNITEN ini.

Beliau yang tidak dapat terlibat sekali dalam program ini kerana terpaksa pergi ke program berwajib anjuran Unit Pembangunan Pelajar, Pusat Hal Ehwal Pelajar UNITEN  “BENGKEL PENGURUSAN DIRI, AKTIVITI DAN PERSATUAN SESI 2009/2010” berasa sungguh rugi dan terkilan kerana tidak dapat terlibat sekali dalam Induksi PPI UNITEN CliQues 2009.

Antara objektif program ini adalah untuk memberi latihan intensif kepada ahli PPI Cliques dalam membina kemahiran melaksanakan tugas, kemahiran berkomunikasi dan karisma kepimpinan. Dan antara lain untuk membentuk jalinan ukhuwah yang erat dikalangan saf pimpinan dan ahli PPI Cliques bagi memudahkan gerak kerja pada masa hadapan.

Bersesuaian dengan tema program pada kali ini, Pemimpin Berkaliber, Penggerak Mantap Harapan Ummah”, diharapkan produk-produk yang dijanakan oleh PPI ini bakal memimpin Ummah pada masa hadapan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s