PPIUNITEN Activity

Forum Kenapa Islam Pilihan Saya & Sambutan Maulidur Rasul Peringkat UNITEN.

11 mac 2010, 7 malam –bertempat di Masjid UNITEN satu majlis telah diadakan iaitu Forum Kenapa Islam Pilihan Saya dan Sambutan Maulidur Rasul. Forum yang dikendalikan oleh saudara Nazmi dan ahli-ahli panelnya terdiri oleh Ustaz Mohd. Fitri dan Brother Lim Jooi Soon ini mendapat sambutan yang begitu menggalakkan sekali dari pelbagai pihak tidak kira pelajar UNITEN, staff UNITEN mahupun orang awam.

Ketibaan Para Tetamu

Pada sekitar 7.30 malam, azan maghrib berkumandang, dan solat maghrib didirikan. Sebaik selasai solat ba’diah maghrib satu kumpulan khas yang terdiri oleh staff dan pelajar UNITEN mengetuai salawat keatas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. Selesai sahaja salawat, Timbalan Naib Chancellor diminta untuk menyampaikan kata-kata aluan sempena forum dan sambutan Maulidur Rasul. Sekitar jam 8 malam Forum Kenapa Islam Pilihan Saya dimulakan dengan menjemput Saudara Nazmi dan ahli-ahli panel forum Ust Fitri dan Bro. Lim Jooi Soon.

Alunan Salawat oleh Staff UNITEN
Dari kiri Panel 1 , Ust. Fitri, Moderator, En. Nazmi, Dan Panel 2, Bro. Lim Jooi Soon.


Sedikit sebanyak pengalaman dan kisah disebalik pemelukan islam oleh ahli-ahli panel diceritakan kepada hadirin. Tidak lupa juga peringatan yang diberikan kepada hadirin tentang bertapa pentingnya untuk kita menjaga dan memelihara islam serta tanggungjawab kita umat islam untuk berdakwah kepada yang bukan islam.


Panel 1, Ust. Mohd. Fitri
Panel 2, Bother Lim Jooi Soon
Moderator, sahabat Nazmi
Jemaah yang menghadiri Forum

Sesudah sahaja forum, para hadirin terus menunaikan solat Isya’ berjemaah. Kemudian Semua hadirin dijemput ke ruang legar bawah masjid untuk ke acara seterusnya iaitu Majlis Sambutan Maulidur Rasul. Dalam majlis ini terdapat penyampaian hadiah sempena Karnival Sukan Bola Sepak Piala Sultan Muhammad Al Fateh dan beberapa Anugerah Khas Tokoh Maulidur Rasul peringkat UNITEN.

.
Pengerusi majlis Majlis Maulidur Rasul Peringkat UNITEN
Beberapa Anugerah Maulidur Rasul disampaikan.
Beberapa Anugerah Maulidur Rasul disampaikan
Persembahan Nasyid oleh Al-Farabi
Sedikit jamuan sambil berhibur.
Jamuan sambil dihiburkan oleh Al-Farabi
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s